Sterk serieavslutning av J13

Østensjø – Sarpsborg 20.mars

Jentene hadde sine siste to seriekamper for sesongen denne uka. Først var det Sarpsborg som kom på besøk søndag 20.mars, for å avgjøre kampen om bronseplass i årets serie. Lagene har møttes tre ganger tidligere i sesongen, og det er såpass jevne at det ikke var selvsagt hvilken vei det skulle gå nå. Resultatene så langt var 9-3, 2-6 og 7-6, så Østensjø hadde overtaket med en ekstra seier og +3 i målforskjell. Det betydde at Sarpsborg måtte vinne med fire mål for å kunne ta bronsen fra oss.

Begge lag stilte med 9 utespillere, så selv om Østensjø hadde en litt redusert benk var forutsetningene ganske jevne. Forrige oppgjør i Skjeberghallen en måned tidligere var forrykkende tett, med spenning helt til siste sekund, og vi forventet intet mindre denne gangen.

Østensjø-jentene har jobbet mye med å ta initiativet i kamp, og det lykkes vi med. Det tok et halvt minutt før gjestene i det hele tatt fikk kjenne på ballen, og vi holdt presset oppe både i angrep og forsvar. Sarpsborg har en keeper som er veldig god til å kaste hardt, langt og presist, og skapte mye problemer for oss i forrige kamp. Denne gangen var Maria, Gaia og Astrid på backposisjon godt forberedt på det som kom, og de klarte å presse angrepene ned i rundvantet hver gang.

Det tok nesten fem minutter før første scoring, den startet med at Marie driblet seg forbi de blå forsvarerne på høyre kant og kom i en god posisjon i Sarpsborgs sone. En litt for stresset klarering ble snappet opp av Isabela som stod perfekt plassert som venstre løper, og satt den direkte over keeper og i nettet.

Isabela setter 1-0

Kampen ble mye mer målfattig enn det forrige møtet mellom de svarte og de blå, det var tydelig at ingen av lagene var villige til å gi noe i forsvar. Østensjø holdt et veldig tett forsvar, og løperrekka med Elisa, Marie, Emilie og Isabela var flinke til å jobbe hele veien hjem, slik at Sarpsborg aldri fikk lov til å angripe i overtall. Bakerst sto Sina støtt i mål, og viste en sikkerhet som holdt målområdet rent.

Da andre periode nærmet seg slutten kom en utligning til Sarpsborg, det var en merkelig ball som spratt himmelhøyt og landet rett foran målet vårt, og i en kaotisk situasjon endte den i nettet. Stillingen ble nå stående 1-1 helt til halvveis i siste periode. Da er det Silje som vinner ballen i kamp med tre-fire Sarpsborg-spillere på midtbanen, setter fart og tar oss opp i ledelsen. Kampen får en ny tenning når gjestene jakter utligning, og vi vil sikre seieren.

Silje setter 2-1

Den romerske senatoren Seneca sa at «Flaks er det som skjer når forberedelser møter en mulighet». En av tingene vi har jobbet med på trening er å spille helt til fløyta går, selv om det noen ganger ser ut som om dommeren burde ha blåst. Da det gjenstod fem minutter fikk vi bevist dette. Ballen havner fritt i Sarpsborgs sone, og Isabela setter fart etter den. Hun vinner kappløpet mot den blå backen, men har så høy fart at hun ikke rekker å skyte. Derimot klarer hun å legge en bakoverpasning til Klara som følger opp bak henne, som skyter på direkten. Det første skuddet treffer keeper og kommer på retur, og da skjer muligheten. Isabela har falt over vantet slik at hele kortsiden velter med et høyt smell, keeperen snur seg etter lyden, og Klara setter 3-1. Det blir også sluttresultatet, og med det er tredjeplassen sikret, såfremt ikke Sarpsborg slår både Nittedal og Tunet i sine to siste kamper.

Spillet går til dommeren blåser, selv om vantet velter. Klara holder hodet kaldt og setter målet.

Østensjø – Tunet 22.mars

To dager senere var det Tunet sin tur til å komme på besøk. De ligger an til å vinne serien foran Nittedal, men det er så jevnt at det er intern målforskjell som avgjør. Vi hadde spilt to kamper mot Tunet tidligere i år, og tapt henholdsvis 5-1 og 9-3. Østensjø spilte derfor kun for æren, mens Tunet var avhengige av å vinne for at ikke seriegullet skulle glippe.

Selv med bare åtte utespillere leverte vi årets beste kamp mot dette laget. Det var helt klart at tid brukt på å studere kampvideoer betalte seg, denne gangen hadde Tunet store problemer med å trenge gjennom forsvaret vårt. I første periode var det til og med Østensjø som hadde føringen til tider, og hadde mange angrep mot de gule. Ikke før i andre periode fikk noen hull på byllen. Tunet store styrke i denne kampen var midtbanen, der de hadde spillere som konsekvent snappet opp våre pasninger. Ett minutt ut i perioden skjedde det, og ballen ble satt i mål før vi rakk å reagere. Deretter tok det bare 40 sekunder før Tunet gjennomførte et velkoordinert angrep tre mot en, med nøyaktige pasninger og avslutning i nettet.

Da gjestene først hadde fått 2-0 rett etter første pause kunne man forvente at Tunet-toget ikke skulle stoppe, men slik ble det ikke. Våre svartkledde jenter kom seg tilbake i balanse, hindret effektivt alle videre forsøk. Sina fikk mer å gjøre i målet enn i forrige kamp, men hun holdt det rent mellom stengene. Det ble derfor tjuefem minutter med stillingskrig. Backene våre Emilie, Gaia og Maria vant ballen talløse ganger, og sendte pasninger opp, mens Wilhelmine, Elisa og Emilie løp hardt på sidene og skapte sjanser, men det ble ikke uttelling. Vi dro på oss et frislag rett foran mål, men jentene var lynraske til å danne mur, og det ble avverget uten problemer. Også her holdt vi tett takket være hardt arbeid bakover, og senterspillerne Silje og Klara holdt presset oppe i begge ender av banen.

Da klokka viste 09:44 var det vår tur til å få et frislag et lite stykke inn på Tunets banehalvdel. Maria så at Tunet var litt trege til å reagere, la opp og fyrte av umiddelbart. På ti meters hold gikk ballen mellom et par gule forsvarere og rett i krysset. Med 1-2 på tavla og fem minutter igjen var det nå tid for å ta ut absolutt alle krefter. Østensjø luktet muligheten til å stjele våre første poeng fra Tunet, og vi kjempet knallhardt for en utligning. Samtidig visste nok de gulkledde at de spilte om å beholde seriegullet. Østensjø-treneren skrek seg hes på sidelinja da vår senter kom alene på mål i nest siste minutt, men skuddet traff i keeper i hjelmen og gikk ut.

Det endte 1-2 denne gangen, men vi har aldri noensinne vært så fornøyd etter å ha tapt en kamp!

Road trip til Elverum

Østensjø J13 spiller Blå-løype på Elverum

4 spillere fra Jenter 13 tok turen opp til Elverum for å teste ut Innlandet Bandyregions Blå-løype. Det er rundespill 3 mot 3 uten keeper, og tilrettelagt for at også lag med få spillere kan delta.

Dagen startet klokken åtte med full bil, musikk og god stemning hele veien opp til Elverum. Vi var veldig spente på hvordan motstanden kom til å bli, siden runden var kombinert med alle aldersklasser, der yngste spiller var 9 år, og de eldste var 16. Vi skulle møte seks forskjellige lag, der hjemmelaget Elverum IBK stilte med to jenter på laget, ellers var det bare guttelag denne helgen.

Vi startet med tøff motstand mot Brumunddal G15, men Østensjøjentene skulle bevise at jenter♥innebandy, og gikk på uten respekt. Brumunddalsguttene måtte gi alt, og klarte til slutt å kjempe i land 1-0 i en veldig jevn kamp. Våre jenter var litt uvant med små mål, og selv om vi hadde mange skudd fant vi ikke nettmaskene.

Andre kamp var mot Elverum GJ12, og vi regnet med at det skulle bli lettere. Maria startet med å sette 1-0 etter et halvt minutt, men så snudde det. Vi er ikke vant til å spille uten keeper, og hjemmelaget hadde et par nøyaktige skyttere som satte tre raske i nettet bak oss. Selv om Astrid reduserte ledelsen underveis, endte det med tap 2-5.

Etter en spisepause var det to lag fra Myklagaard som sto for tur. Først ut var 16-åringene, og de hadde full kontroll hele kampen. Gutta hadde full kontroll på både pasninger og skudd, og trengte ikke løpe mye. Silje klarte allikevel å få et skudd forbi dem, så kampen endte 9-1.

Andre lag fra Myklagaard var Gutter 13, og også de hadde en veldig god skytter som visste å treffe det åpne målet. Det stod 4-0 da Astrid kranglet inn en ball i guttenes mål og reduserte. Litt etterpå fikk Emilie frislag etter en blanding av hekting og overdrevne taklinger langs vantet, og da var hun så sinna at hun bare klinte den rett i kassa! Kjempekult mål, og vi viste at vi ikke lar oss dytte rundt.

Flisa AIL var nest siste motstander. Silje satte 1-0 fra midtbanen etter to minutter, og vi hadde god kontroll på kampen. Ved halvspilt kamp utlignet Flisa, og i forsøket på å avgjøre ble det litt overtenning i duellene, som endte med to fall. Etter det roet det seg heldigvis ned, men kampen ble forlenget. Det endte med at Emilie satte inn det avgjørende målet på overtid, og vi innkasserte dagens første seier.

Siste lag vi møtte var Ottestad IL, og nå kjente vi at det begynte å bli tungt i beina, etter snart 60 minutter med bare en innbytter. Selv om kampen var ganske jevn var det Ottestad som kom forbi oss to ganger.

Etter seks kamper var vi veldig fornøyd med dagen, og klare for vafler og hjemreise. Det tok ikke så veldig lang tid før det ble helt stille i bilen.

Tusen takk til Innlandet Bandyregion og Elverum Innebandy som arrangerte, vi kommer gjerne igjen!

Østensjø J13 på Elverum