Jenter 13 i Hammaröcupen

Første helg i april hadde klubben tre lag i aksjon i Sverige. Mens J17 og G14 var på Mölndals cup i Gøteborg, dro J13 til Hammaröcupen i Karlstad.

Østensjø i aksjon mot hjemmelaget Skoghall

Cupen ble spilt på søndagen, men vi dro allerede lørdag for ha en skikkelig lagtur. Første stopp ble i Töcksfors, for litt harryhandling og lunsj. Det ble lagt igjen en god del lommepenger på Gottebiten før vi spiste pizzalunsj og dro videre. I Karlstad sjekket vi inn på vandrerhjemmet og fant rommene våre, og så bar det inn til byen. Det var Elisas bursdag denne lørdagen, så hele laget feiret med bowling og burger på O’Learys.

Det ble ganske sent før det ble helt stille på rommene, men vi kunne heldigvis sove litt ut på søndag. Etter felles frokost pakket vi ut og dro til Hammarö Arena. Vi ble tatt godt i mot, det var nok litt uvanlig at et norsk lag dukket opp her.

Dette var første gang vi møtte svenske lag på banen, så vi visste ikke helt hvor nivået ville ligge. Svenskene har jo også et litt annet seriesystem der fødselsår er mindre viktig, så det var ikke så lett å vurdere motstanderlagene før vi så dem i aksjon. Som et 2008/09-lag var vi påmeldt klassen 2007/08, så vi regnet med at det ville bli tøft.

Første kamp var mot hjemmelaget Skoghall, det endte 0-6. Etter å ha møtt ett lag og sett noen resultater fra andre kamper fikk vi litt mer oversikt. Andre lag ut var Grums, som også var et lokalt lag, og dette så ut til å bli dagens tøffeste kamp. Grums hadde flere veldig løpssterke spillere, og la mer vekt på løping med ball enn pasningsspill. Kampen ble som ventet tøff, men Silje scoret vårt første mål i utlandet da hun snappet opp en pasning og satte den i nettet. Kampen endte 7-1 til Grums.

I angrep mot Silvergruvan

Tredje motstander var Silvergruvan fra Örebro, og denne kampen hadde vi høyest forhåpninger til. Det ble også tap, men 0-4 var dagens jevneste resultat. Til slutt møtte vi Dingle fra vestkysten, og i siste kamp begynte vi å bli ganske slitne. Det endte 0-5 for vår del.

Østensjø tetter forsvaret mot svenske Dingle AIK

Alt i alt var erfaringen at vi møtte mer fysisk spill med fokus på løping med ball enn det vi er vant til. Det var litt overraskende at det ikke var mer pasningsspill. For vår egen del spiller vi bra i forsvar og henger tett på motstanderne, men vi sliter med å bygge opp angrepet og komme til avslutning raskt nok, slik at vi ofte blir stoppet.

Turen var en suksess, vi hadde det veldig gøy sammen, og tar med oss masse god erfaring hjem til Oslo!

Gutter 14 i Mölndals UngdomsCup

Etter flere forsøk på å dra til Sverige og på å delta i Mölndals UngdomsCup, ble det endelig tur til Gøteborg. I tillegg til å møte svenske lag, var sosialt samvær det viktigste denne helgen.

Østensjø scorer første mål i finalen

I gruppespillet på lørdag ble hjemmelaget Mölndals IBF og IBK Lidköping for sterke, mens Trosa Edanö IBF ble slått med 3-2 i en tøff og jevn kamp. Tre kamper mot god motstand gav en tredjeplass i gruppespillet og B-sluttspill ventet på søndagen. Høyt balltempo og tøffe dueller var noe vi fikk kjenne på uten at nivået skremte oss.

På søndagen ventet Överby IBK fra Strömstad i semifinalen i B-sluttspillet. Den første omgangen mot Överby IBK var den svakeste vi presterte denne helgen, og vi lå under med 0-2 halvveis. Mye folk på tribunen og ivrige heiarop fra et annet svensk lag gjorde at vi stresset og gjorde mange feil med ballen i laget. Da vinner man ikke innebandykamper! I den andre omgangen løftet vi imidlertid presshøyden og jaktet reduseringer, og til slutt utlikning til 4-4 kort rett før full tid. I sudden death fikk Ahmet Aydin f. 2008 æren av å sende gutta til finalen og utløse heftige jubelscener og feiring. Imponerende av gutta å kjempe seg tilbake og snu kampen!

I finalen ventet Trosa Edanö IBF som vi hadde slått 3-2 i gruppespillet. I en tett og jevn finale spiller vi kanskje vår beste kamp, og det føltes bittert at svenskene får vippe kampen i sin favør med en 4-3 scoring rett før full tid.

Uansett en lærerik tur for alle gutta, som viser at det ikke er umulig å slå lag fra Sverige.  Vi trenere mener man skal lete lenge etter en hyggeligere og bedre gjeng å ha med på tur. Takk til støtteapparat og ikke minst tilreisende supportere fra bydel Østensjø!

Østensjø Gutter 07 på MUC 2022