Jenter 15 i sitt første NM

-5.plass etter to dager i Nittedal

Østensjøs Jenter 15 spilte i sitt første Norgesmesterskap denne helgen. Arrangementet gikk i Rotneshallen, og hadde sju påmeldte lag.

Lørdag

Første kamp var mot Sarpsborg. Vi har ikke møtt dem på nesten et år, men statistikken fra J13-serien viste at vi var favoritter. Vi klarte å feste grepet om kampen tidlig, og det var veldig gøy å se hva vi får til når vi er i føringen. Det var mye bra ballkontroll i laget, og kontrollerte og oppbygde angrep. Sluttresultatet ble 7-2 til Østensjø, og vi lå i øyeblikket som nummer 2 på tabellen!

Tabellen etter første runde

Resten av dagen ble det tyngre. Vi møtte Tunet i runde 2, og mot storfavorittene endte det 0-18. Dagen ble avsluttet mot hjemmelaget Nittedal, som endte med å ta andreplassen. Denne gangen klarte vi å gi dem et sjokk. Sina stopper åtte skudd de første ti minuttene, og når det endelig blir mål på 12:59 er det Hedda som setter et frislag elegant forbi keeper. Det tar ytterligere tre minutter før Nittedal endelig klarer å utligne, men derfra er det stopp frem til pause. Nittedal vet at finaleplassen er i fare, og det er tydelig spent stemning på benken. Det er tydelig at de har strammet seg opp i pausen, for etter seks minutter kommer det to kjappe i vårt nett, og kampen ser ut til å være avgjort. Vi merker at det er tungt med tre kamper på en dag, men klarer å stå i mot frem til de siste tre minuttene, da øker Nittedal til 4-1 og så 5-1 som blir sluttresultatet.

Søndag

Søndag må vi opp grytidlig for å møte Sjetne, som har kommet ned fra Trøndelag. Ingen visste hvor gode de var på forhånd, men i løpet av lørdagen hadde de vist at de hadde mye å komme med. Trønderne var raske og treffsikre, og endte opp med seier 10-3.

Kamp 2 var mot Ull/Kisa, og her var det spennende. Vanligvis heier vi på hverandre i turneringer, men av og til står vi på hver vår side av banen vi og. Vi hadde møttes to ganger tidligere denne sesongen, det endte med 4-1 til dem i september og uavgjort 4-4 før jul, så alt lå til rette for et jevnt oppgjør.

Siste instruks til jentene før fløyta gikk, var å gå på fra start og feste grepet. Det gjorde de til gagns, allerede etter ti sekunder hadde Iben plassert ballen bak Ull/Kisas keeper. Det er selvfølgelig den perfekte start på en kamp, og vi kjører på med høyt press for å nekte dem å komme til skudd. Etter halvspilt periode er det Silje sin tur, et knallhardt skudd langs gulvet sitter godt innenfor motsatt stolpe.

Ull/Kisa klarer å svare når klokka viser 15:00, men vi tar med oss ledelse og masse selvtillit inn i pausen. Det koster å spille så aggressivt som vi gjør med bare to rekker, men jentene har fått blod på tann og er klare for å stå høyt kampen ut. Sju minutter etter pause kommer det en utligning, og kampen er ganske jevn en stund, når lufta begynner å gå litt ut av oss. Heldigvis klarer vi å gjenfinne energien, og presser frem feil hos motstanderne. VI får et straffeslag som dessverre ikke går inn, men like etter tar Ida oss opp i ny ledelse, og nå er vi klare for å brenne av det siste kruttet. Det går så fort at det begynner å bli litt hodeløst, og det er bare Sina i mål som redder oss fra å gi bort ledelsen. På 17:43 tar vi en timeout for å roe hodene og samle oss, og det viste seg å være riktig medisin. Vi går rett i angrep, og det ender med høy kølle og utvisning på Ull/Kisa. Utvisningen blir en av tidenes korteste, for på frislaget legger Maria ballen til Ida, som snurrer 180 grader og setter den under armen til keeper. Med to minutter igjen er kampen avgjort, og det ender 4-2 til oss!

Siste kamp er mot Gjelleråsen, og de er ikke lette å spille mot. Vi har dessverre lite å stille opp med, og får med oss 0-7 i sekken.

Dermed ender vi vårt første NM på en 5.plass, og må si at vi er veldig fornøyd med resultatene. Det er veldig lærerikt å møte så mange lag på kort tid, da ser både spillere og trenere godt hvor vi trenger å bli bedre.

J15 NM sluttresultat puljespill

Vi trenger deg i klubben!

Det er snart tid for årsmøte, og Østensjø IBK trenger nye representanter til styret og andre verv.

I klubben vår er det mange ivrige sjeler som gjør en stor innsats for at vi skal ha et godt tilbud for alle som vil spille innebandy. Noen er spillere, noen er trenere, noen er lagledere, noen er ivrig heiagjeng på tribunen OG noen sitter i styret!

Styret møtes med omtrent 3-4 ukers mellomrom og fordeler de ulike oppgavene som skal gjøres seg imellom. Til årets generalforsamling trenger vi å finne kandidater til følgende roller: nestleder, sekretær og styremedlem. Alle tre rollene er det ønskelig at blir sittende i 2 år. Vi ønsker at styret representerer ulike lag fra klubben!

Kunne DU tenke deg å bidra i dette arbeidet? Kjenner du noen du kunne tenke deg å nominere? Eller har du noen spørsmål om arbeidet til styret?

Har du lyst til å være med, men ikke sitte i styret? Vi ser også etter:

Materialforvalter
Assisterende materialforvalter
Web og SoMe-ansvarlig
Medlemsansvarlig
Sportslig utvalg
Arrangementsgruppe for klubbarrangementer

Deltagere til valgkomiteen

Ta kontakt med valgkomiteen v/ Gro Ytreøy, mail: grodagen@hotmail.com eller tlf: 99324855