Jenter 15 vant Pirates cup!

Helt på tampen av sesongen tok vi turen til Fredrisktad for å spille St Croix Pirates cup. Vi var litt få spillere, men fikk med oss fire av våre gode venner i Ull/Kisa og stilte opp. Gruppa var ganske liten, motstanderne var de to Østfold-lagene Sarpsborg og Oshaug. Det ble derfor mange oppgjør mot de samme lagene. Laget vårt viste tydelig hvem som var best, med 3-0 over Sarpsborg og 9-0 over Oshaug i de to første kampene. Runde to i gruppespillet slapp vi motstanderne litt tettere innpå, med 2-0 mot Sarpsborg, og 5-2 mot Oshaug. Dette ble de siste målene vi slapp inn, i finalen mot Sarpsborg styrte vi inn til 3-0.

Det smakte veldig bra å avslutte sesongen med pokal og fire smultringer!

Østensjø J15 med forsterkning fra Ull/Kisa vant St Croix Pirates cup 2023

Jenter 15 i Mölndals ungdomscup

Årets cuptur ble lagt til MUC, som spilles utenfor Göteborg. Det er en lang tur ned dit, så første stopp var på Tanumshede for å spise pizza. Vel fremme i Mölndal var det innkvartering på skole, og så var det fort kvelden.

Gruppen vår manglet et lag, så vi fikk dessverre bare to kamper i sluttspillet, selv om vi kunne notere walkover 5-0 mot “Vakant Plats”.

Lørdagens første kamp ble derfor mot Älvstranden. Dessverre slapp vi inn to mål i løpet av de første minuttene, men etter det var det en jevn kamp, og det ble ikke flere mål.

Etter lunsj møtte vi Särø, og det startet jevnt. De scoret først, men vi svarte med utligning etter et flott oppspill fra Kashvi via Frida Marie opp til Silje. Etter utligningen mistet vi litt hodet og ble for offensive, og ble straffet med fire raske mot oss, og kampen endte 5-1.

Heldigvis var det også tid til en tur på shoppingsenter i Mölndal, og til å henge og mingle litt med andre lag på skolen på kvelden.

Søndag var det B-sluttspill mot Landskrona. Kampen startet grytidlig, og vi var nok litt slitne. Svenskene gikk raskt opp i ledelsen, men vi fikk et mål på en herlig frislagsløsning. Emilie la opp ballen og så ut som hun skulle bruke god tid på å ta det, men så kommer Maria løpende inn og klinker i nettet bak et forsvar som ikke følger med.

Etter at vi selv var ferdige med å spille, ble de fleste igjen for å se A-finalen, som endte med at det lokale laget Lindome slo våre naboer Tunet etter uavgjort, sudden death og syv straffer(!).

Jenter 15 i sitt første NM

-5.plass etter to dager i Nittedal

Østensjøs Jenter 15 spilte i sitt første Norgesmesterskap denne helgen. Arrangementet gikk i Rotneshallen, og hadde sju påmeldte lag.

Lørdag

Første kamp var mot Sarpsborg. Vi har ikke møtt dem på nesten et år, men statistikken fra J13-serien viste at vi var favoritter. Vi klarte å feste grepet om kampen tidlig, og det var veldig gøy å se hva vi får til når vi er i føringen. Det var mye bra ballkontroll i laget, og kontrollerte og oppbygde angrep. Sluttresultatet ble 7-2 til Østensjø, og vi lå i øyeblikket som nummer 2 på tabellen!

Tabellen etter første runde

Resten av dagen ble det tyngre. Vi møtte Tunet i runde 2, og mot storfavorittene endte det 0-18. Dagen ble avsluttet mot hjemmelaget Nittedal, som endte med å ta andreplassen. Denne gangen klarte vi å gi dem et sjokk. Sina stopper åtte skudd de første ti minuttene, og når det endelig blir mål på 12:59 er det Hedda som setter et frislag elegant forbi keeper. Det tar ytterligere tre minutter før Nittedal endelig klarer å utligne, men derfra er det stopp frem til pause. Nittedal vet at finaleplassen er i fare, og det er tydelig spent stemning på benken. Det er tydelig at de har strammet seg opp i pausen, for etter seks minutter kommer det to kjappe i vårt nett, og kampen ser ut til å være avgjort. Vi merker at det er tungt med tre kamper på en dag, men klarer å stå i mot frem til de siste tre minuttene, da øker Nittedal til 4-1 og så 5-1 som blir sluttresultatet.

Søndag

Søndag må vi opp grytidlig for å møte Sjetne, som har kommet ned fra Trøndelag. Ingen visste hvor gode de var på forhånd, men i løpet av lørdagen hadde de vist at de hadde mye å komme med. Trønderne var raske og treffsikre, og endte opp med seier 10-3.

Kamp 2 var mot Ull/Kisa, og her var det spennende. Vanligvis heier vi på hverandre i turneringer, men av og til står vi på hver vår side av banen vi og. Vi hadde møttes to ganger tidligere denne sesongen, det endte med 4-1 til dem i september og uavgjort 4-4 før jul, så alt lå til rette for et jevnt oppgjør.

Siste instruks til jentene før fløyta gikk, var å gå på fra start og feste grepet. Det gjorde de til gagns, allerede etter ti sekunder hadde Iben plassert ballen bak Ull/Kisas keeper. Det er selvfølgelig den perfekte start på en kamp, og vi kjører på med høyt press for å nekte dem å komme til skudd. Etter halvspilt periode er det Silje sin tur, et knallhardt skudd langs gulvet sitter godt innenfor motsatt stolpe.

Ull/Kisa klarer å svare når klokka viser 15:00, men vi tar med oss ledelse og masse selvtillit inn i pausen. Det koster å spille så aggressivt som vi gjør med bare to rekker, men jentene har fått blod på tann og er klare for å stå høyt kampen ut. Sju minutter etter pause kommer det en utligning, og kampen er ganske jevn en stund, når lufta begynner å gå litt ut av oss. Heldigvis klarer vi å gjenfinne energien, og presser frem feil hos motstanderne. VI får et straffeslag som dessverre ikke går inn, men like etter tar Ida oss opp i ny ledelse, og nå er vi klare for å brenne av det siste kruttet. Det går så fort at det begynner å bli litt hodeløst, og det er bare Sina i mål som redder oss fra å gi bort ledelsen. På 17:43 tar vi en timeout for å roe hodene og samle oss, og det viste seg å være riktig medisin. Vi går rett i angrep, og det ender med høy kølle og utvisning på Ull/Kisa. Utvisningen blir en av tidenes korteste, for på frislaget legger Maria ballen til Ida, som snurrer 180 grader og setter den under armen til keeper. Med to minutter igjen er kampen avgjort, og det ender 4-2 til oss!

Siste kamp er mot Gjelleråsen, og de er ikke lette å spille mot. Vi har dessverre lite å stille opp med, og får med oss 0-7 i sekken.

Dermed ender vi vårt første NM på en 5.plass, og må si at vi er veldig fornøyd med resultatene. Det er veldig lærerikt å møte så mange lag på kort tid, da ser både spillere og trenere godt hvor vi trenger å bli bedre.

J15 NM sluttresultat puljespill

Damene startet sesongen med seier!

Første kamp i sesongen 2022-23 var Østensjø Damer Elite vertskap for Ull/Kisa, som spiller sin første sesong i Eliteserien.

Kampen startet jevnt, og det var målløst en god stund. Litt før halvspilt periode kom gjestene ut av telingen og ble idømt utvisning for for mange spillere på banen. Østensjø etablerte godt power play, men klarte ikke å omsette fordelen til et mål. Først etter 12 minutters spill fikk Østenjsødamene sitt første mål. Ull/Kisa kvitterte etter kort tid, og første pause kom på stillingen 1-1.

I pausen stilte Jenter 14-laget opp og spilte en liten intern oppvisningsmatch. Det ble også et jevnt oppgjør, der J14 Gul slo J14 Svart 1-0.

J14 spilte oppvisning i pausen

I andre omgang var det hjemmelaget som stod for scoringene, i periodens 4. minutt fikk de to baller bak Ull/Kisas keeper. Gjestene hadde fem skudd på mål i resten av perioden, men Julie Sundar Rostad holdt det tett mellom stengene.

I tredje periode var østensjø raskt ute med å øke til 4-1, og så ut til å feste grepet om kampen. Ull/Kisa var ikke klare for å gi opp ennå, og kvitterte med 4-2 noen minutter senere.

Mot slutten av kampen ble det yterligere to utvisninger. Først ble Østensjø dømt for slag, og med bare ett minutt igjen på klokka gjorde Ull/Kisa igjen feil i byttet, og dro på seg to minutter for å ha seks spillere på banen. Det var nok ikke det beste utgangspunktet for at gjesten skulle redde kampen, men de tok en timeout og begge lagene la sin plan for hvordan de skulel avslutte.

Timeout med ett minutt igjen

Ingen av lagene sparte på kreftene i det siste minuttet, men det ble 4-2 som ble sluttresultatet ved full tid.

Østensjø fyrer av kampens siste skudd

Banens beste spillere ble Lilly Aleksandra Heier for Ull/Kisa, og Helin Aydin for Østensjø, gratulerer!

Beste spiller for Østensjø gikk til Helin Aydin

Lang sesongavslutning for Jenter 13

Foreldrematch på siste trening

Østensjøs jenter 13-lag har strukket sesongen maksimalt i år. Da hallene stengte 31.mai, inviterte vi foreldrene til avslutningskamp i Bølerhallen, og det ble en veldig spennende kamp. Det er tydelig at ingenting tenner jentene som muligheten til å slå opphavet!

Foreldrelaget stilte opp med veldig varierende innebandyerfaring, fra de som ikke har holdt i en kølle før, til aktive seniorspillere. Kampen bølget frem og tilbake i alle tre perioder, og endte opp med 8-8 i siste spilleminutt.

Foreldrene må se ballen i eget nett.

Hyttetur og vennskapsmatch i Sverige

For å feire at det straks er sommerferie, dro laget på hyttetur til Sverige, og la inn en vennskapskamp mot Säffle SK. Alle sov på gulvet i stua, så fredagskvelden ble nok veldig sen for noen av jentene.

Det blir mange sko når et helt lag er på hyttetur, og for første gang har vi kjørt båt til kamp

Noe søvnunderskudd bidro nok til at kampen mot svenskene på lørdag ble litt tøff. Hjemmelaget vant 7-2, men det var allikevel god stemning både i hallen og i båten på vei hjem. Etter middag på lørdag ble det også medaljeutdeling for 3.plass i årets serie her hjemme.

Säffle F08-10 og Østensjø J08/09

Resten av helgen ble brukt til bading både i sjøen og i stampen, og alle fikk kjørt tube etter båten et par turer så vi var godt slitne når vi vendte nesa hjemover på søndag ettermiddag.

Nittedal Outdoor Cup

Selv om skolen var ferdig for i år, fikk vi spilt enda noen kamper på sommerferiens første dag. Nittedal Wolves inviterte til sin første utendørscup på Rotnes. Fem av våre jenter dro oppover, og det ble en veldig bra dag. Sola var til stede hele dagen, og vi fikk godt med tid mellom matchene til å slappe av, spise is og spille kubb.

Gruppespillkamp mot Ull/Kisa 2
Foto: Lars Friestad

Turneringen startet med et par tap mot lag fra Nittedal og Ull/Kisa, men i den tredje kampen i gruppespillet klarte vi å hente en seier med 5-3 over et av Nittedalslagene. Det gav oss en 3.plass i gruppa og tok oss til B-sluttspillet. Da jentene først hadde fått grepet om 3 mot 3-spill, gikk det veldig greit med 6-1 mot nok et Nittedalslag, og vi var klare for B-finalen. Der møtte vi det andre laget fra Ull/Kisa, og det ble en tøff match, men vi holdt kontrollen og vant 3-1. Topp stemning og en perfekt start på ferien!

Østensjø og Ull/Kisa 1 møttes i B-finalen

Takk for sesongen!

Jenter 13 i Hammaröcupen

Første helg i april hadde klubben tre lag i aksjon i Sverige. Mens J17 og G14 var på Mölndals cup i Gøteborg, dro J13 til Hammaröcupen i Karlstad.

Østensjø i aksjon mot hjemmelaget Skoghall

Cupen ble spilt på søndagen, men vi dro allerede lørdag for ha en skikkelig lagtur. Første stopp ble i Töcksfors, for litt harryhandling og lunsj. Det ble lagt igjen en god del lommepenger på Gottebiten før vi spiste pizzalunsj og dro videre. I Karlstad sjekket vi inn på vandrerhjemmet og fant rommene våre, og så bar det inn til byen. Det var Elisas bursdag denne lørdagen, så hele laget feiret med bowling og burger på O’Learys.

Det ble ganske sent før det ble helt stille på rommene, men vi kunne heldigvis sove litt ut på søndag. Etter felles frokost pakket vi ut og dro til Hammarö Arena. Vi ble tatt godt i mot, det var nok litt uvanlig at et norsk lag dukket opp her.

Dette var første gang vi møtte svenske lag på banen, så vi visste ikke helt hvor nivået ville ligge. Svenskene har jo også et litt annet seriesystem der fødselsår er mindre viktig, så det var ikke så lett å vurdere motstanderlagene før vi så dem i aksjon. Som et 2008/09-lag var vi påmeldt klassen 2007/08, så vi regnet med at det ville bli tøft.

Første kamp var mot hjemmelaget Skoghall, det endte 0-6. Etter å ha møtt ett lag og sett noen resultater fra andre kamper fikk vi litt mer oversikt. Andre lag ut var Grums, som også var et lokalt lag, og dette så ut til å bli dagens tøffeste kamp. Grums hadde flere veldig løpssterke spillere, og la mer vekt på løping med ball enn pasningsspill. Kampen ble som ventet tøff, men Silje scoret vårt første mål i utlandet da hun snappet opp en pasning og satte den i nettet. Kampen endte 7-1 til Grums.

I angrep mot Silvergruvan

Tredje motstander var Silvergruvan fra Örebro, og denne kampen hadde vi høyest forhåpninger til. Det ble også tap, men 0-4 var dagens jevneste resultat. Til slutt møtte vi Dingle fra vestkysten, og i siste kamp begynte vi å bli ganske slitne. Det endte 0-5 for vår del.

Østensjø tetter forsvaret mot svenske Dingle AIK

Alt i alt var erfaringen at vi møtte mer fysisk spill med fokus på løping med ball enn det vi er vant til. Det var litt overraskende at det ikke var mer pasningsspill. For vår egen del spiller vi bra i forsvar og henger tett på motstanderne, men vi sliter med å bygge opp angrepet og komme til avslutning raskt nok, slik at vi ofte blir stoppet.

Turen var en suksess, vi hadde det veldig gøy sammen, og tar med oss masse god erfaring hjem til Oslo!

Sterk serieavslutning av J13

Østensjø – Sarpsborg 20.mars

Jentene hadde sine siste to seriekamper for sesongen denne uka. Først var det Sarpsborg som kom på besøk søndag 20.mars, for å avgjøre kampen om bronseplass i årets serie. Lagene har møttes tre ganger tidligere i sesongen, og det er såpass jevne at det ikke var selvsagt hvilken vei det skulle gå nå. Resultatene så langt var 9-3, 2-6 og 7-6, så Østensjø hadde overtaket med en ekstra seier og +3 i målforskjell. Det betydde at Sarpsborg måtte vinne med fire mål for å kunne ta bronsen fra oss.

Begge lag stilte med 9 utespillere, så selv om Østensjø hadde en litt redusert benk var forutsetningene ganske jevne. Forrige oppgjør i Skjeberghallen en måned tidligere var forrykkende tett, med spenning helt til siste sekund, og vi forventet intet mindre denne gangen.

Østensjø-jentene har jobbet mye med å ta initiativet i kamp, og det lykkes vi med. Det tok et halvt minutt før gjestene i det hele tatt fikk kjenne på ballen, og vi holdt presset oppe både i angrep og forsvar. Sarpsborg har en keeper som er veldig god til å kaste hardt, langt og presist, og skapte mye problemer for oss i forrige kamp. Denne gangen var Maria, Gaia og Astrid på backposisjon godt forberedt på det som kom, og de klarte å presse angrepene ned i rundvantet hver gang.

Det tok nesten fem minutter før første scoring, den startet med at Marie driblet seg forbi de blå forsvarerne på høyre kant og kom i en god posisjon i Sarpsborgs sone. En litt for stresset klarering ble snappet opp av Isabela som stod perfekt plassert som venstre løper, og satt den direkte over keeper og i nettet.

Isabela setter 1-0

Kampen ble mye mer målfattig enn det forrige møtet mellom de svarte og de blå, det var tydelig at ingen av lagene var villige til å gi noe i forsvar. Østensjø holdt et veldig tett forsvar, og løperrekka med Elisa, Marie, Emilie og Isabela var flinke til å jobbe hele veien hjem, slik at Sarpsborg aldri fikk lov til å angripe i overtall. Bakerst sto Sina støtt i mål, og viste en sikkerhet som holdt målområdet rent.

Da andre periode nærmet seg slutten kom en utligning til Sarpsborg, det var en merkelig ball som spratt himmelhøyt og landet rett foran målet vårt, og i en kaotisk situasjon endte den i nettet. Stillingen ble nå stående 1-1 helt til halvveis i siste periode. Da er det Silje som vinner ballen i kamp med tre-fire Sarpsborg-spillere på midtbanen, setter fart og tar oss opp i ledelsen. Kampen får en ny tenning når gjestene jakter utligning, og vi vil sikre seieren.

Silje setter 2-1

Den romerske senatoren Seneca sa at «Flaks er det som skjer når forberedelser møter en mulighet». En av tingene vi har jobbet med på trening er å spille helt til fløyta går, selv om det noen ganger ser ut som om dommeren burde ha blåst. Da det gjenstod fem minutter fikk vi bevist dette. Ballen havner fritt i Sarpsborgs sone, og Isabela setter fart etter den. Hun vinner kappløpet mot den blå backen, men har så høy fart at hun ikke rekker å skyte. Derimot klarer hun å legge en bakoverpasning til Klara som følger opp bak henne, som skyter på direkten. Det første skuddet treffer keeper og kommer på retur, og da skjer muligheten. Isabela har falt over vantet slik at hele kortsiden velter med et høyt smell, keeperen snur seg etter lyden, og Klara setter 3-1. Det blir også sluttresultatet, og med det er tredjeplassen sikret, såfremt ikke Sarpsborg slår både Nittedal og Tunet i sine to siste kamper.

Spillet går til dommeren blåser, selv om vantet velter. Klara holder hodet kaldt og setter målet.

Østensjø – Tunet 22.mars

To dager senere var det Tunet sin tur til å komme på besøk. De ligger an til å vinne serien foran Nittedal, men det er så jevnt at det er intern målforskjell som avgjør. Vi hadde spilt to kamper mot Tunet tidligere i år, og tapt henholdsvis 5-1 og 9-3. Østensjø spilte derfor kun for æren, mens Tunet var avhengige av å vinne for at ikke seriegullet skulle glippe.

Selv med bare åtte utespillere leverte vi årets beste kamp mot dette laget. Det var helt klart at tid brukt på å studere kampvideoer betalte seg, denne gangen hadde Tunet store problemer med å trenge gjennom forsvaret vårt. I første periode var det til og med Østensjø som hadde føringen til tider, og hadde mange angrep mot de gule. Ikke før i andre periode fikk noen hull på byllen. Tunet store styrke i denne kampen var midtbanen, der de hadde spillere som konsekvent snappet opp våre pasninger. Ett minutt ut i perioden skjedde det, og ballen ble satt i mål før vi rakk å reagere. Deretter tok det bare 40 sekunder før Tunet gjennomførte et velkoordinert angrep tre mot en, med nøyaktige pasninger og avslutning i nettet.

Da gjestene først hadde fått 2-0 rett etter første pause kunne man forvente at Tunet-toget ikke skulle stoppe, men slik ble det ikke. Våre svartkledde jenter kom seg tilbake i balanse, hindret effektivt alle videre forsøk. Sina fikk mer å gjøre i målet enn i forrige kamp, men hun holdt det rent mellom stengene. Det ble derfor tjuefem minutter med stillingskrig. Backene våre Emilie, Gaia og Maria vant ballen talløse ganger, og sendte pasninger opp, mens Wilhelmine, Elisa og Emilie løp hardt på sidene og skapte sjanser, men det ble ikke uttelling. Vi dro på oss et frislag rett foran mål, men jentene var lynraske til å danne mur, og det ble avverget uten problemer. Også her holdt vi tett takket være hardt arbeid bakover, og senterspillerne Silje og Klara holdt presset oppe i begge ender av banen.

Da klokka viste 09:44 var det vår tur til å få et frislag et lite stykke inn på Tunets banehalvdel. Maria så at Tunet var litt trege til å reagere, la opp og fyrte av umiddelbart. På ti meters hold gikk ballen mellom et par gule forsvarere og rett i krysset. Med 1-2 på tavla og fem minutter igjen var det nå tid for å ta ut absolutt alle krefter. Østensjø luktet muligheten til å stjele våre første poeng fra Tunet, og vi kjempet knallhardt for en utligning. Samtidig visste nok de gulkledde at de spilte om å beholde seriegullet. Østensjø-treneren skrek seg hes på sidelinja da vår senter kom alene på mål i nest siste minutt, men skuddet traff i keeper i hjelmen og gikk ut.

Det endte 1-2 denne gangen, men vi har aldri noensinne vært så fornøyd etter å ha tapt en kamp!

Road trip til Elverum

Østensjø J13 spiller Blå-løype på Elverum

4 spillere fra Jenter 13 tok turen opp til Elverum for å teste ut Innlandet Bandyregions Blå-løype. Det er rundespill 3 mot 3 uten keeper, og tilrettelagt for at også lag med få spillere kan delta.

Dagen startet klokken åtte med full bil, musikk og god stemning hele veien opp til Elverum. Vi var veldig spente på hvordan motstanden kom til å bli, siden runden var kombinert med alle aldersklasser, der yngste spiller var 9 år, og de eldste var 16. Vi skulle møte seks forskjellige lag, der hjemmelaget Elverum IBK stilte med to jenter på laget, ellers var det bare guttelag denne helgen.

Vi startet med tøff motstand mot Brumunddal G15, men Østensjøjentene skulle bevise at jenter♥innebandy, og gikk på uten respekt. Brumunddalsguttene måtte gi alt, og klarte til slutt å kjempe i land 1-0 i en veldig jevn kamp. Våre jenter var litt uvant med små mål, og selv om vi hadde mange skudd fant vi ikke nettmaskene.

Andre kamp var mot Elverum GJ12, og vi regnet med at det skulle bli lettere. Maria startet med å sette 1-0 etter et halvt minutt, men så snudde det. Vi er ikke vant til å spille uten keeper, og hjemmelaget hadde et par nøyaktige skyttere som satte tre raske i nettet bak oss. Selv om Astrid reduserte ledelsen underveis, endte det med tap 2-5.

Etter en spisepause var det to lag fra Myklagaard som sto for tur. Først ut var 16-åringene, og de hadde full kontroll hele kampen. Gutta hadde full kontroll på både pasninger og skudd, og trengte ikke løpe mye. Silje klarte allikevel å få et skudd forbi dem, så kampen endte 9-1.

Andre lag fra Myklagaard var Gutter 13, og også de hadde en veldig god skytter som visste å treffe det åpne målet. Det stod 4-0 da Astrid kranglet inn en ball i guttenes mål og reduserte. Litt etterpå fikk Emilie frislag etter en blanding av hekting og overdrevne taklinger langs vantet, og da var hun så sinna at hun bare klinte den rett i kassa! Kjempekult mål, og vi viste at vi ikke lar oss dytte rundt.

Flisa AIL var nest siste motstander. Silje satte 1-0 fra midtbanen etter to minutter, og vi hadde god kontroll på kampen. Ved halvspilt kamp utlignet Flisa, og i forsøket på å avgjøre ble det litt overtenning i duellene, som endte med to fall. Etter det roet det seg heldigvis ned, men kampen ble forlenget. Det endte med at Emilie satte inn det avgjørende målet på overtid, og vi innkasserte dagens første seier.

Siste lag vi møtte var Ottestad IL, og nå kjente vi at det begynte å bli tungt i beina, etter snart 60 minutter med bare en innbytter. Selv om kampen var ganske jevn var det Ottestad som kom forbi oss to ganger.

Etter seks kamper var vi veldig fornøyd med dagen, og klare for vafler og hjemreise. Det tok ikke så veldig lang tid før det ble helt stille i bilen.

Tusen takk til Innlandet Bandyregion og Elverum Innebandy som arrangerte, vi kommer gjerne igjen!

Østensjø J13 på Elverum

Jenter 13 sikret seieren i jevn kamp mot Sarpsborg!

Foto: Egil Robbestad, Sør-Øst Bandyregion

Østensjø J13 møtte Sarpsborg i Skjeberghallen, og det ble en veldig spennende kamp.

Fem minutter ut i kampen startet våre jenter ballet med godt samarbeid. Astrid har ballen i egen sone, og ser etter pasningsmulighet. Den kommer når Emilie åpner banen ved å presse motstanderens senter, og Klara løper fra kanten inn i det åpne rommet som skapes. Astrid slår en sikker pasning oppover banen, og Klara kommer alene med keeper. Nydelig lagspillsmål!

Like etter dropp kjører Østensjø knallhardt på, med tre i angrep. Wilhelmine og Helene løper seg fri på hver sin kant, og de lyseblå er helt ute av balanse. Silje skyter fra midtbanen, og når keeper må gi retur er det to svarte og ingen blå der til å plukke ballen. Det blir 2-0 bare syv sekunder etter det første målet, og det ser stygt ut for hjemmelaget en stund. I siste del av av førsteperioden kom de derimot sterkere tilbake, og to mål på ett minutt satte stillingen likt. Østensjø ville allikevel ikke gi fra seg ledelsen, og tolv sekunder før pause presser vi inn et angrep. Keeper må gi retur på første skudd, og Marie setter inn 3-2 fra venstrekanten.

Andre periode var målløs lenge, helt til Sarpsborg satte stillingen til 3-3 etter ti minutter. Det så ut til at vi skulle starte sisteperiode likt, men den gang ei. Hedda tar balen i egen sone, og med en elegant 360-grader legger hun motstanderen bak seg og skaper et stort rom. Wilhelmine og Helene løper opp på kantene, og sørger for at vi angriper i overtall nok en gang. Når Hedda knaller til fra midtbanen kommer ballen i retur fra vantet, og Helene setter ballen fordi keeperhjelmen og opp i krysset. Klokka stoppes på 14:59!

I sisteperioden er begge lag heltent. Østensjø vinner droppen, og Elisa vender opp med ballen fra egen sone. Hun løper tvers gjennom det lyseblå forsvaret og knaller til fra venstre kant. Denne gangen er Sarpsborgs keeper for god og snapper ballen helt nede ved stanga. Nå er Sarpsborg klare for å slå tilbake, og hun kaster umiddelbart opp til en kontring som ender med utligning, bare nitten sekunder ut i perioden. Begge lagene jakter nå seieren med alt de har. Østensjø bruker mindre enn ett minutt før Marie spiller inn foran mål, og Silje tar oss opp til 5-4. Med tolv minutter igjen av kampen utligner Sarpsborg, nå står det 5-5, og alt er mulig. Det er hardt press nå, men backrekkene med Maria og Astrid, Isabela og Hedda sørger for at vi holder tett og beholder inititativet.

Ingen av lagene vil ta til takke med uavgjort i dag, og når klokka kommer inn på de siste fem minuttene tar Østensjø tilbake ledelsen. Det neste minuttet forsøker Sarpsborg å kvittere med å presse på høyre side, men blir stoppet av Isabela. Det ender i stedet med at vi kjemper til oss ballen foran mål og øker ledelsen. Nå er vi to mål foran, men det er som kjent en veldig farlig ledelse. Østfoldingene viser at de ikke er slått ennå, og på 12:22 reduserer de til 6-7. De står hardt på det siste halvannet minuttet, men Sina står støtt i målet. Støynivået fra publikum når et crescendo når hun redder tre skudd på fire sekunder! På 14:20 tar Maria ballen i egen sone og spiller inn til senter, og det ser ut som kampen skal punkteres. Denne gangen går skuddet vårt akkurat utenfor stanga, og spenningen lever fortsatt. Sarpsborgs keeper er nok en gang rask med å kaste til kontring, men denne gangen presser Maria ballfører tett, som skyter høyt over. Østensjø rekker et siste angrep, men kampen ender 7-6 til oss.

Seier 7-6 føles fortjent, vi er i føringen mye av kampen, men de gangene vi slipper oss litt nedpå blir vi straffet med kontringer fra Sarpsborg med en gang. Alle i laget gjør en kjempeinnsats, og jobber på med og uten ball.

Det var kjempestemning i laget etter en så hardt tilkjempet seier, og neste gang vi møter Sarpsborg, må vi regne med at de er sugne på revansj!

Jenter 13 på treningskamp mot Monolitten

Treningskamp Monolitten J12-Østensjø J13 24. november 2021. Foto: Christian Fahlstrøm

Etter det vellykkede Jenter♥Innebandy i oktober, har vi fått bedre kontakt mellom lagene i kretsen, og forsøker å møtes også utenom det faste kampprogrammet. Onsdag 24.november var Østensjø Jenter 13 invitert til treningskamp hos Monolitten Jenter 12.
Det ble en jevn kamp, som hjemmelaget vant 4-2, så vi planlegger å få til en revansj i Bølerhallen i løpet av vinteren!