Jenter 15 vant Pirates cup!

Helt på tampen av sesongen tok vi turen til Fredrisktad for å spille St Croix Pirates cup. Vi var litt få spillere, men fikk med oss fire av våre gode venner i Ull/Kisa og stilte opp. Gruppa var ganske liten, motstanderne var de to Østfold-lagene Sarpsborg og Oshaug. Det ble derfor mange oppgjør mot de samme lagene. Laget vårt viste tydelig hvem som var best, med 3-0 over Sarpsborg og 9-0 over Oshaug i de to første kampene. Runde to i gruppespillet slapp vi motstanderne litt tettere innpå, med 2-0 mot Sarpsborg, og 5-2 mot Oshaug. Dette ble de siste målene vi slapp inn, i finalen mot Sarpsborg styrte vi inn til 3-0.

Det smakte veldig bra å avslutte sesongen med pokal og fire smultringer!

Østensjø J15 med forsterkning fra Ull/Kisa vant St Croix Pirates cup 2023

Jenter 11 tok bronse i Rykkinnhallen

Østensjø/MASK J11 hever bronsepokalen i Rykkinnhallen

Jenter 11-laget avsluttet sesongen med å spille cup arrangert av BVH i Rykkinnhallen. Vi har de siste månedene trent sammen med jentene fra MASK, og stilte felles lag.

Dagen startet veldig bra da vi møtte Ski. I Salming cup noen uker tidligere røk vi på et knepent tap, men denne gangen var det tid for revansje. Vi satte solide fem mål i Ski-nettet, uten at de klarte å komme gjennom. Dermed måtte treneren kjøre ned på butikken og kjøpe smultring til keeper Meriam!

Mot arrangørene BVH ble det litt tøffere. Vi holdt følge, og mot slutten stod det 2-1 til hjemmelaget. Vi hadde et skudd som landet på streken, men akkurat ikke rullet over. Dessverre ble vi litt satt ut av det, og BVH satte en rask kontring og parkerte kampen 3-1.

Tredje kamp var mot turneringens favoritter Gjerdrum. De har goe skyttere, og vi la oss defensivt med lav senter for å unngå å gi dem rom i boksen. Det fungerte ganske bra, selv om vi lå under 3-1 til pause. Etter pause spilte vi mer offensivt og klarte å utligne, og det så ut til å gå mot 3-3. Så scorer dessverre Gjerdrum på et langskudd når det er bare ett minutt igjen. Nå er det bare offensivt spill som gjelder! Vi sender Pernille alene helt på topp, og Ella klarer å tre en hard pasning til henne over hele banen. Hun gjør ingen feil og setter den i nettaket, med bare 15 sekunder igjen på klokka. En utrolig spennende kamp, og en av de beste vi har spilt!

Siste motstander var Slemmestad. Her hadde vi fordel i både alder og erfaring, og med en lang dag bak oss la vi oss litt bakpå og styrte inn til en trygg seier 5-2. Det var nok til tredjeplass i cupen, men vi var ikke mer enn et par mål unna toppen av pallen, og var veldig fornøyde!

Premieutdeling

Jenter 11 på Salming Cup

Østensjø J11 spilte Salming cup sammen med Mortensrud-Aker Sportsklubb J11 i helgen, og hadde en super debut som kombinert lag!

Vi startet fredag kveld rett ut av bilene mot Nittedal Wolves, og selv om det ble 5-0 feil vei var det mye bra spill til å være et lag som aldri har spilt sammen på stor bane. Ingenting å si på stemninga når vi kom til skolen for overnatting!

Lørdag kveld var det tidlig opp for å møte Ski IL Innebandy og nå viste laget seg virkelig, vi holdt uavgjort neste hele veien inn. Tre av våre jenter fant nettmaskene, og selv om det endte 4-3 til Ski, var det en kamp vi kan være stolte av.

På ettermiddagen var det Ull/Kisa Innebandy som stod for tur, og de hadde merkbart mer rutine. Vi kjempet godt, men endte med tap 0-5.

Siste dag startet også tidlig, med kvartfinale mot Sagene Innebandy, som har spilt i J13-serien denne sesongen. Vi er med hele kampen, og de får en ikke alt for stor seier med 3-1.

En kjempeopplevelse for jentene, og vi gleder oss til neste sesong. Takk til arrangører og motstandere!

Jenter 15 i Mölndals ungdomscup

Årets cuptur ble lagt til MUC, som spilles utenfor Göteborg. Det er en lang tur ned dit, så første stopp var på Tanumshede for å spise pizza. Vel fremme i Mölndal var det innkvartering på skole, og så var det fort kvelden.

Gruppen vår manglet et lag, så vi fikk dessverre bare to kamper i sluttspillet, selv om vi kunne notere walkover 5-0 mot “Vakant Plats”.

Lørdagens første kamp ble derfor mot Älvstranden. Dessverre slapp vi inn to mål i løpet av de første minuttene, men etter det var det en jevn kamp, og det ble ikke flere mål.

Etter lunsj møtte vi Särø, og det startet jevnt. De scoret først, men vi svarte med utligning etter et flott oppspill fra Kashvi via Frida Marie opp til Silje. Etter utligningen mistet vi litt hodet og ble for offensive, og ble straffet med fire raske mot oss, og kampen endte 5-1.

Heldigvis var det også tid til en tur på shoppingsenter i Mölndal, og til å henge og mingle litt med andre lag på skolen på kvelden.

Søndag var det B-sluttspill mot Landskrona. Kampen startet grytidlig, og vi var nok litt slitne. Svenskene gikk raskt opp i ledelsen, men vi fikk et mål på en herlig frislagsløsning. Emilie la opp ballen og så ut som hun skulle bruke god tid på å ta det, men så kommer Maria løpende inn og klinker i nettet bak et forsvar som ikke følger med.

Etter at vi selv var ferdige med å spille, ble de fleste igjen for å se A-finalen, som endte med at det lokale laget Lindome slo våre naboer Tunet etter uavgjort, sudden death og syv straffer(!).

Jenter 15 i sitt første NM

-5.plass etter to dager i Nittedal

Østensjøs Jenter 15 spilte i sitt første Norgesmesterskap denne helgen. Arrangementet gikk i Rotneshallen, og hadde sju påmeldte lag.

Lørdag

Første kamp var mot Sarpsborg. Vi har ikke møtt dem på nesten et år, men statistikken fra J13-serien viste at vi var favoritter. Vi klarte å feste grepet om kampen tidlig, og det var veldig gøy å se hva vi får til når vi er i føringen. Det var mye bra ballkontroll i laget, og kontrollerte og oppbygde angrep. Sluttresultatet ble 7-2 til Østensjø, og vi lå i øyeblikket som nummer 2 på tabellen!

Tabellen etter første runde

Resten av dagen ble det tyngre. Vi møtte Tunet i runde 2, og mot storfavorittene endte det 0-18. Dagen ble avsluttet mot hjemmelaget Nittedal, som endte med å ta andreplassen. Denne gangen klarte vi å gi dem et sjokk. Sina stopper åtte skudd de første ti minuttene, og når det endelig blir mål på 12:59 er det Hedda som setter et frislag elegant forbi keeper. Det tar ytterligere tre minutter før Nittedal endelig klarer å utligne, men derfra er det stopp frem til pause. Nittedal vet at finaleplassen er i fare, og det er tydelig spent stemning på benken. Det er tydelig at de har strammet seg opp i pausen, for etter seks minutter kommer det to kjappe i vårt nett, og kampen ser ut til å være avgjort. Vi merker at det er tungt med tre kamper på en dag, men klarer å stå i mot frem til de siste tre minuttene, da øker Nittedal til 4-1 og så 5-1 som blir sluttresultatet.

Søndag

Søndag må vi opp grytidlig for å møte Sjetne, som har kommet ned fra Trøndelag. Ingen visste hvor gode de var på forhånd, men i løpet av lørdagen hadde de vist at de hadde mye å komme med. Trønderne var raske og treffsikre, og endte opp med seier 10-3.

Kamp 2 var mot Ull/Kisa, og her var det spennende. Vanligvis heier vi på hverandre i turneringer, men av og til står vi på hver vår side av banen vi og. Vi hadde møttes to ganger tidligere denne sesongen, det endte med 4-1 til dem i september og uavgjort 4-4 før jul, så alt lå til rette for et jevnt oppgjør.

Siste instruks til jentene før fløyta gikk, var å gå på fra start og feste grepet. Det gjorde de til gagns, allerede etter ti sekunder hadde Iben plassert ballen bak Ull/Kisas keeper. Det er selvfølgelig den perfekte start på en kamp, og vi kjører på med høyt press for å nekte dem å komme til skudd. Etter halvspilt periode er det Silje sin tur, et knallhardt skudd langs gulvet sitter godt innenfor motsatt stolpe.

Ull/Kisa klarer å svare når klokka viser 15:00, men vi tar med oss ledelse og masse selvtillit inn i pausen. Det koster å spille så aggressivt som vi gjør med bare to rekker, men jentene har fått blod på tann og er klare for å stå høyt kampen ut. Sju minutter etter pause kommer det en utligning, og kampen er ganske jevn en stund, når lufta begynner å gå litt ut av oss. Heldigvis klarer vi å gjenfinne energien, og presser frem feil hos motstanderne. VI får et straffeslag som dessverre ikke går inn, men like etter tar Ida oss opp i ny ledelse, og nå er vi klare for å brenne av det siste kruttet. Det går så fort at det begynner å bli litt hodeløst, og det er bare Sina i mål som redder oss fra å gi bort ledelsen. På 17:43 tar vi en timeout for å roe hodene og samle oss, og det viste seg å være riktig medisin. Vi går rett i angrep, og det ender med høy kølle og utvisning på Ull/Kisa. Utvisningen blir en av tidenes korteste, for på frislaget legger Maria ballen til Ida, som snurrer 180 grader og setter den under armen til keeper. Med to minutter igjen er kampen avgjort, og det ender 4-2 til oss!

Siste kamp er mot Gjelleråsen, og de er ikke lette å spille mot. Vi har dessverre lite å stille opp med, og får med oss 0-7 i sekken.

Dermed ender vi vårt første NM på en 5.plass, og må si at vi er veldig fornøyd med resultatene. Det er veldig lærerikt å møte så mange lag på kort tid, da ser både spillere og trenere godt hvor vi trenger å bli bedre.

J15 NM sluttresultat puljespill

Damene startet sesongen med seier!

Første kamp i sesongen 2022-23 var Østensjø Damer Elite vertskap for Ull/Kisa, som spiller sin første sesong i Eliteserien.

Kampen startet jevnt, og det var målløst en god stund. Litt før halvspilt periode kom gjestene ut av telingen og ble idømt utvisning for for mange spillere på banen. Østensjø etablerte godt power play, men klarte ikke å omsette fordelen til et mål. Først etter 12 minutters spill fikk Østenjsødamene sitt første mål. Ull/Kisa kvitterte etter kort tid, og første pause kom på stillingen 1-1.

I pausen stilte Jenter 14-laget opp og spilte en liten intern oppvisningsmatch. Det ble også et jevnt oppgjør, der J14 Gul slo J14 Svart 1-0.

J14 spilte oppvisning i pausen

I andre omgang var det hjemmelaget som stod for scoringene, i periodens 4. minutt fikk de to baller bak Ull/Kisas keeper. Gjestene hadde fem skudd på mål i resten av perioden, men Julie Sundar Rostad holdt det tett mellom stengene.

I tredje periode var østensjø raskt ute med å øke til 4-1, og så ut til å feste grepet om kampen. Ull/Kisa var ikke klare for å gi opp ennå, og kvitterte med 4-2 noen minutter senere.

Mot slutten av kampen ble det yterligere to utvisninger. Først ble Østensjø dømt for slag, og med bare ett minutt igjen på klokka gjorde Ull/Kisa igjen feil i byttet, og dro på seg to minutter for å ha seks spillere på banen. Det var nok ikke det beste utgangspunktet for at gjesten skulle redde kampen, men de tok en timeout og begge lagene la sin plan for hvordan de skulel avslutte.

Timeout med ett minutt igjen

Ingen av lagene sparte på kreftene i det siste minuttet, men det ble 4-2 som ble sluttresultatet ved full tid.

Østensjø fyrer av kampens siste skudd

Banens beste spillere ble Lilly Aleksandra Heier for Ull/Kisa, og Helin Aydin for Østensjø, gratulerer!

Beste spiller for Østensjø gikk til Helin Aydin

Lang sesongavslutning for Jenter 13

Foreldrematch på siste trening

Østensjøs jenter 13-lag har strukket sesongen maksimalt i år. Da hallene stengte 31.mai, inviterte vi foreldrene til avslutningskamp i Bølerhallen, og det ble en veldig spennende kamp. Det er tydelig at ingenting tenner jentene som muligheten til å slå opphavet!

Foreldrelaget stilte opp med veldig varierende innebandyerfaring, fra de som ikke har holdt i en kølle før, til aktive seniorspillere. Kampen bølget frem og tilbake i alle tre perioder, og endte opp med 8-8 i siste spilleminutt.

Foreldrene må se ballen i eget nett.

Hyttetur og vennskapsmatch i Sverige

For å feire at det straks er sommerferie, dro laget på hyttetur til Sverige, og la inn en vennskapskamp mot Säffle SK. Alle sov på gulvet i stua, så fredagskvelden ble nok veldig sen for noen av jentene.

Det blir mange sko når et helt lag er på hyttetur, og for første gang har vi kjørt båt til kamp

Noe søvnunderskudd bidro nok til at kampen mot svenskene på lørdag ble litt tøff. Hjemmelaget vant 7-2, men det var allikevel god stemning både i hallen og i båten på vei hjem. Etter middag på lørdag ble det også medaljeutdeling for 3.plass i årets serie her hjemme.

Säffle F08-10 og Østensjø J08/09

Resten av helgen ble brukt til bading både i sjøen og i stampen, og alle fikk kjørt tube etter båten et par turer så vi var godt slitne når vi vendte nesa hjemover på søndag ettermiddag.

Nittedal Outdoor Cup

Selv om skolen var ferdig for i år, fikk vi spilt enda noen kamper på sommerferiens første dag. Nittedal Wolves inviterte til sin første utendørscup på Rotnes. Fem av våre jenter dro oppover, og det ble en veldig bra dag. Sola var til stede hele dagen, og vi fikk godt med tid mellom matchene til å slappe av, spise is og spille kubb.

Gruppespillkamp mot Ull/Kisa 2
Foto: Lars Friestad

Turneringen startet med et par tap mot lag fra Nittedal og Ull/Kisa, men i den tredje kampen i gruppespillet klarte vi å hente en seier med 5-3 over et av Nittedalslagene. Det gav oss en 3.plass i gruppa og tok oss til B-sluttspillet. Da jentene først hadde fått grepet om 3 mot 3-spill, gikk det veldig greit med 6-1 mot nok et Nittedalslag, og vi var klare for B-finalen. Der møtte vi det andre laget fra Ull/Kisa, og det ble en tøff match, men vi holdt kontrollen og vant 3-1. Topp stemning og en perfekt start på ferien!

Østensjø og Ull/Kisa 1 møttes i B-finalen

Takk for sesongen!

J17 er Norgesmestere!

Østensjø J17 er Norgesmestere 2022!

Østensjø Jenter 17 skrev klubbhistorie 22.mai 2022, da de ble det første av våre lag til å vinne et norgesmesterskap!

De møtte Sveiva i finalen i Sarpsborghallen, og det ble en uhyre spennende kamp. Sveiva fikk oss på hælene med 3-0 i løpet av det første kvarteret, og det så stygt ut. Heldigvis våknet Østensjø-jentene i slutten av første periode, og reduserte slik at vi gikk til pause på 3-1.

Andre periode var Østensjø sin, da vi satte tonen ved å kneppe ned Sveivas ledelse etter bare 15 sekunder. En scoring til midt i perioden sørget for at sisteperioden startet med uavgjort.

Sveiva ville ikke gi opp, og tok tilbake ledelsen etter fire minutter, men deretter var Østensjø-buret stengt resten av kampen. Først 4-4 etter sju minutter, og deretter gikk Østensjø i ledelsen med 5-4 da det gjensto ni minutter av kampen.

Den siste halve perioden kjempet begge lagene knallhardt for å vinne, men til tross for seks skudd på mål klarte ikke Sveiva å trenge gjennom. Kampen endte med seier 5-4, og våre jenter kunne løfte pokalen i været!

Kampfakta